Petitie impotriva lui BigBrother.

 

Ca orice stat politienesc care „se respecta”, supravegherea continua a propriilor cetateni a devenit o regula in Romania. O latura a acestei forme de ingerinta in viata particulara, este plantarea de camere video in spatiul si institutiile publice. Bineinteles, cu scopul “nobil” de a-i “proteja”. In ultimii ani, s-au plantat sute de mii de camere de supraveghere pe unde vrei si nu vrei: in gari, in metrou, pe sosele (ca sa amendeze soferii; in curand si pietonii), in intersectii si chiar in scoli! Iar procesul este din pacate abia la inceput. Ceea ce va urma nu e greu de inchipuit, desi majoritatea oamenilor prefera sa inchida ochii si sa ignore trista realitate. Odata cu ieftinirea tehnologiilor de supraveghere, acestea vor prolifera fara masura. Fiecare miscare a unui cetatean va fi inregistrata si deci cunoscuta de politie si autoritati. Proababil, cartile de identitate vor fi inlocuite in viitor cu un microcip implantat; faza intermediara fiind, eventual, o “carte de identitate” care sa contina datele “biometrice” ale persoanei.

Deja, in Marea Britanie – care e “campioana” la supravegherea big-brother a cetatenilor – au fost introduse camere video de supraveghere “interactive”, dotate cu microfon si difuzor. De asemenea, exista camere video dotate cu programe care studiaza mimica fetei si comportamentul considerat “inadecvat” al cuiva, trimitand datele automat la politie. Odata cu cartile de identitate biometrice, camerele de supraveghere vor putea recunoaste imediat o persoana intrata in raza lor de actiune. Unii vor spune ca poate exagerez, dar ii rog sa deschida bine ochii si vor vedea in ce directie ne indreptam. Intr-o astfel de lume, nu merita sa traiesti! Atunci cand statul/autoritatile stiu precis tot ceea ce faci; tot ceea ce gandesti – democratia nu are absolut nici un sens. Cum mai poti sa te revolti impotriva unui abuz? Cum poti sa-ti exprimi parerea liber fara teama de a suferi consecinte neplacute?

 

In aceiasi ordine de idei se inscrie si urmatorul fapt si mai grav. Ministerul Educatiei din Romania – in cooperare cu Ministerul de Interne (mi se pare o asociere cat se poate de „normala”!) – vrea sa doteze toate scolile din Romania cu sisteme de supraveghere video conectate la internet si, de asemenea, sa reintroduca obligativitatea uniformelor scolare la toate nivelele preuniversitare. De ce nu si numarul matricol, de trista amintire? Sau mai simplu, legitimatii electronice?! Bineinteles, totul se face pentru “siguranta” elevilor si pentru “combaterea violentei din scoli”. Scolile se vor transforma in adevarate inchisori, iar elevii in puscariasi, crescuti pentru a deveni sclavi obedienti ai statului “de drept”! Este absolut tragic ceea ce se intampla! Dar ce putem face noi ca simpli cetateni?

 

Cat timp mai avem o bruma de libertate, este datoria noastra sa protestam impotriva autoritatilor care ne duc pe calea totalitarismului big-brother. Acesta este scopul petitiei: http://www.PetitionOnline.com/josbigbr/petition-sign.html
Sa tragem un semnal de alarma, acum, in al 11-lea ceas! Jos Big Brother! Traiasca libertatea! De asemenea, va rugam sa semnati si petitia urmatoare, impotriva supravegherii bigbrother in scoli: http://www.petitiononline.com/libscoli/petition.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: