Big Brother pe mapamond.

In mod cert, lumea asta o ia razna. Pentru cei care cred ca e de joaca, sa ne uitam sa vedem ce se intampla prin Rasarit. Ca de acolo vine „lumina”, nu?

În acest an, primăria Moscovei a terminat de instalat un sistem video cu circuit închis, totalizând 8.600 de camere, în scările şi în jurul intrărilor fiecărui bloc din zona centrală a oraşului. Pe viitor, Primăria speră ca astfel de camere să fie amplasate la intrarea fiecărei clădiri de apartamente din oraş. De fapt, sistemul de camere este mai degrabă un fel de „Big Babuşka” decât „Big Brother”,spune Moscow Times. Sistemul este supravegheat de brigăzi de femei în general de vârsta doua şi a treia.Faptul că oamenilor nu li se cere acordul în privinţa instalării camerelor constituie un abuz, spune un membru al unei asociaţii pentru apărarea drepturilor omului. Supravegherea poate duce însă la incidente nedorite.Operatoarea Nadejda Deieva a recunoscut că sună la poliţie dacă unul din rezidenţi face prea mult zgomot sau dacă îl vede consumând alcool. De asemenea, operatorii anunţă poliţia dacă văd rezidenţi cărând obiecte de dimensiuni mari pe scări. Operatorii privesc pe ecrane frânturi din viaţa de zi cu zi din zonele respective: soţi care vin târziu acasă, oameni plimbând câini, majoritatea fără a şti de existenţa camerelor care îi supraveghează.Militantul pentru drepturile omului, Lev Ponomariov, avertizează asupra faptului că înregistrările ar putea ajunge în mâinile FSB (fostul KGB) sau a infractorilor, dat fiind uşurinţa cu care se pot obţine informaţii confidenţiale în Rusia.

Doamne fereste sa nu-i vina si lui Negoita o asemenea idee!!! Sa batem in lemn! Acum sa ne indreptam atentia catre Occident si anume spre tara a carei capitala este in acelasi timp si capitala noului imperiu sovietic european.

Belgia a lansat un apel către producătorii de aparate dentare să insereze în produse chipuri de siliciu. Dispozitivul de doar câţiva milimetri va conţine datele de identificare ale posesorului, spune inventatorul sistemului, François Clerc – odată ce proteza e echipată, poţi folosi un scanner ca să citeşti detaliile înmagazinate – nume, statut social, data naşterii, totul pentru a identifica purtătorul. Acest dinte are o zonă unde reacţionează la undele radio. Nu va exista însă o baze de date, dar trebuie să fii foarte aproape de ea ca să o citeşti, ceea ce protejează intimitatea. Dar vor să o ducă mai departe – nu numai pentru proteze, ci şi pentru orice implant dentar. Trebuie să fii identificabil în caz de deces. Astfel, toată lumea va avea cartea de identitate în gură… la propriu. Au avut probleme pentru că dinţii sunt foarte mici şi au fost nevoiţi astfel să miniaturizeze chipul. A mai rămas doar problema să amplaseze chipul în dinte – la fel cum se întâmplă cu fill in… Nu se vede, nu se simte. Rămâne însă problema dacă populaţia va putea fi convinsă că este spre propriul beneficiu. Inventatorii spun că sistemul va trebui implementat întâi soldaţilor – cei mai expuşi riscului de deces. Autorităţile s-au confruntat de multe ori cu această problemă în cazul dezastrelor naturale ori al accidentelor, când morţii nu mai puteau fi identificaţi imediat. Vom fi identificabili exact la fel precum o marfă – multe produse sunt urmărite datorită chipurilor incorporate. De exemplu, în Statele Unite, astfel de chipuri sunt implantate în corpul bolnavilor de Alzheimer.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: