Jandarmii au ucis un elefant!

E de-a dreptul tragicomic, dar asa stau faptele. Indragitul elefant Gaya de la Zoo Baneasa a murit din cauza modului brutal in care au incercat sa-l mute. Tras cu hamuri, haituit de caini, batranul elefant si-a sfarsit zilele. Fireste, nu acuz jandarmerii pentru acest caz – ei au facut doar ce li s-a ordonat sa faca. De vina este directoarea de la Zoo Baneasca, Anca Oprea, care dealtfel si-a recunoscut vina in fata comisiei de ancheta.

Elefantul Gaya fost omorât de stresul provocat de torţele şi câinii jandarmilor aduşi de directorul Grădinii Zoologice din Capitală. Aceasta este principala concluzie la care a ajuns Comisia de analiză şi verificare a activităţii Administraţiei Gradina Zoologică Bucureşti. Pe lângă stresul provocat de aducerea câinilor poliţişti şi a jandarmilor cu torţe, membrii comisiei au mai constatat că elefantul Gaya a fost suspus, ani de zile, la rele tratamente. Pentru că nu suporta mirosul câinilor, pisicilor şi al şobolanilor care-i invadaseră adăpostul,cu 3-4 ani înaintea morţii, elefantul a refuzat să mai intre în padoc şi dormea numai în picioare.

În loc să elimine cauzele pentru care elefantul refuza să mai intre în adăpost, directorul Grădinii Zoologice Bucureşti a ales să forţeze introducerea animalului în padoc cu făclii aprinse şi jandarmi cu câini. Elefantul de 4 tone s-a speriat, a căzut fracturându-şi un picior, iar operaţiunea de ridicare, cu ajutorul unei macarale, s-a întins pe durata a două zile. În tot acest interval, chingile şi plasa au fost aşezate necorespunzător, motiv pentru care acestea s-au încurcat de câte ori s-a încercat ridicarea elefantului. Manevrele de ridicare nu numai că au eşuat, dar au chinuit inutil animalul. Mai mult, este ştiut că, dacă animalul nu se scoală în maximum zece ore, pulsul şi presiunea sângelui cresc cauzând leziuni interne ce-i provoacă moartea.

Comisia de analiză şi verificare a activităţii Administraţiei Grădina Zoologică i-a cerut primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, sesizarea organelor de cercetare penală atât împotriva directoarei Anca Oprea, cât şi a celor care au răspuns solicitării ei, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Mai mult, introducerea unui animal sălbatic captiv în padocul de iernat cu făclii şi câini nu intră în competenţele Jandarmeriei Române, motiv pentru comisia cere atât demiterea, cât şi cercetarea penală a directoarei Anca Oprea. De altfel, cu ocazia controlului, comisia a mai constatat că numai în ultimul an 114 exemplare, printre care un urs tibetan, un struţ african, doi mufloni sau 3 canguri au decedat în condiţii suspecte. Pe lângă acestea, alte 8.596 de animale şi păsări au fost declarate decedate prin oferirea lor ca hrană vie reptilelor. Numai că şoarecii, şobolanii, prepeliţele, raţele, găinile şi porumbeii daţi ca hrană vie figurează pe lista colecţiei de animale, ceea ce înseamnă că reptilele au fost hrănite cu exponate.

Un material video pe aceasta tema: click aici.

PS: Zona pe care se afla amplasata Gradina Zoologica a intrat de ceva timp in „vizorul” samsarilor de terenuri. Care ar face aproape orice sa puna mana pe ea. Mai mult nu mai spun…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: