ANRCTI = BIG BROTHER

Statul politienesc de tip Big Brother face noi pasi in Romania, si din ce in ce mai repede! Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a confimat ieri deschiderea accesului SRI la serverele operatorilor de telefonie mobila, decizie discutata in cadrul ultimei sedinte a CSAT. Tariceanu a conferit puteri speciale, institutia urmand sa ia masurile tehnice necesare in vederea executarii interceptarii comunicatiilor. Practic, Guvernul va putea asculta toate convorbirile de telefonie mobila, si toate comunicatiile prin internet!

Potrivit unui material de presa, in sedinta CSAT din 25 martie s-a decis in secret ca toti operatorii de telefonie si Internet sa-si puna serverele la dispozitia SRI spre interceptare. “In urma deciziei CSAT din 25 martie 2008, toti operatorii care furnizeaza retele si servicii de comunicatii electronice vor fi obligati sa puna la dispozitia Serviciului Roman de Informatii serverele de management al interceptarilor si consolele de administrare si operare pe care le detin, in vederea asigurarii functiei de interceptare”. Implementarea masurii se va face prin Autoritatea Nationala pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), care va obliga firmele care furnizeaza servicii de telefonie mobila, fixa sau Internet sa se racordeze la tehnica institutiei.

Din punct de vedere oficial (adica in limbaj eufemistic) ANRCTI este o “institutie in subordinea guvernului de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale”.

ANRCTI a implementat recent programul national de instalare a telecentrelor, in urma licitatiilor organizate fiind desemnate sase companii care s-au angajat sa instaleze 461 de telecentre, dintre care 320 sunt deja functionale, iar restul de 141 vor fi instalate progresiv pana la jumatatea acestui an. Potrivit comunicatului Biroului de Presa al Guvernului din 18 aprile 2007, ANRCTI preia atributiile specifice in domeniul radiocomunicatiilor, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, exercitate de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), care s-a desfiintat. In HG-ul de functionare al ANRCTI se prevede ca institutia, printre altele “exercita, atributiile stabilite prin Legea nr. 196/2003 privind prevenirea si combaterea pornografiei, cu modificarile si completarile ulterioare”.

In realitate, Guvernul si SRI-ul pot intercepta orice convorbire telefonica si orice comunicatie pe internet, fara a se mai „deranja” sa aiba un mandat judecatoresc! Articolul 28 din Constitutia Romaniei care afirma ca „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.” a fost desfiintat! Si cand ii aud pe prostii care spun ca „de ce sa-mi pese, ca n-am nimic de ascuns” imi vine sa-mi smulg parul din cap! PROSTILOR, GUVERNUL ESTE O BANDA DE MAFIOTI CARE SE FOLOSESTE DE VOI! SUNTETI NISTE SCLAVI RETARDATI!

Anunțuri

One Response to ANRCTI = BIG BROTHER

  1. Hero spune:

    Intradevar, foarte urat ce s-a intamplat. Ar fi trebuit sa existe macar o dezbatere publica inainte ca securistii sa se apuce sa ne asculte telefoanele. Dar au invocat urgenta, ca si cum nu ar fi stiut cu o mie de ani inainte ca o sa se tine summitul in orasul asta jegos.
    Ps. Imi place blogul dumneavoastra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: