„Democratie” romaneasca

Constitutia Romaniei, articolul 37: Dreptul de a fi ales.

Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care îndeplinesc conditiile prevazute în articolul 16 alineatul (3), daca nu le este interzisa asocierea în partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).
Acesta este inca un articol din Constitutia Romaniei bun de aruncat la gunoi! Biroul Electoral Municipal a respins, miercuri, candidatura lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei. Pretextul gasit a fost urmatorul: circa 4000 de semnaturi din listele de sustinere a lui Oprescu au fost declarate nule de catre judecatorii BEM pe motiv ca in loc de seria si numarul cartilor de identitate au fost trecute CNP-urile! Astfel, Sorin Oprescu ar fi adunat cu vreo 300 de semnaturi mai putin decat cele necesare pentru a candita!!! Un exces de zel de-a dreptul incredibil!

Senatorul Sorin Oprescu a spus ca i se incalca dreptul de a candida si a sustinut ca decizia BEM reprezinta o desconsiderare fata de zecile de mii de oameni care au semnat pentru sustinerea sa. El a mai criticat si faptul ca marti dimineata i s-a spus ca sunt necesare minimum 5.000 de semnaturi de sustinere, pentru ca apoi sa i se spuna ca are nevoie de peste 35.000. Senatorul a precizat ca, prin urmare, a depus la BEM peste 40.000 de semnaturi si a admis ca intre acestea pot fi si semnaturi care sa nu fie valide, dar in niciun caz de ordinul a aproape 5.000.

Nu mai am ce adauga… oricum, despre acest subiect puteti gasi relatari amanuntite in ziare. Asta e „democratia” din Romania! Iata de ce afirm ca traim intr-un stat totalitar!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: