Big Brother pe mapamond.

Am ales doar cateva exemple. As putea gasi mult mai multe, dar am timp sa caut. Oricum, sper sa fie relevante.

Marea Britanie:

Fara indoiala, Marea Britanie este campioana mondiala la capitolul orwellizare. Urmatoarea stire nu ne poate da decat fiori reci pe sira spinarii! Conform ziarului Daily Mail, politistii din capitala britanica vor fi implantati in brate cu microcipuri de urmarire. Dispozitivul electronic numit „Automated Personal Location System” va permite ofiterilor supraveghetori sa stie in fiecare moment unde pozitia politistilor din subordine. Sefii politiei londoneze spun ca aceasta noua tehnologie va „imbunatati siguranta politistilor” si va permite o reactie mai rapida la incidente. Pe de alta parte, multi politisti spun ca e vorba doar de un sistem de tip BigBrother facut pentru a-i urmari. De acest implant vor „beneficia” circa 31000 de politisti londonezi. Nu va exista nici o posibilitate pentru politisti de a refuza acest implant.

Tot in ziarul Daily Mail, suntem informati ca in aeroporturile britanice va fi introdus sistemul de scanare faciala si a irisului (acest sistem deja functioneaza in Emiratele Arabe Unite).

SUA:

Un grup de studenti si profesori din cadrul Universitatii Washington sunt urmariti non stop prin intermediul microcipurilor RFID (radio frequence indentifier) date obtinute fiind stocate intr-o baza de date, ne informeaza http://www.globalresearch.ca/. Aceasta urmarire face parte dintr-un proiect care isi doreste sa studieze impactul tehnologiilor RFID asupra oamenilor. Concluziile partiale nu sunt tocmai optimiste: sistemul de urmarire prin microcipuri RFID tinde sa devina atot prezent. Deja, codurile de bare au inceput sa fie inlocuite cu astfel de microcipuri. Mai mult, prin miniaturizare, acestea pot fi implantate peste tot: in diverse produse, in haine, in carduri, in pasapoarte, uneori, chiar in corpul oamenilor. Microcipurile pot fi citite de la distanta, permitand identificarea produselor sau a persoanelor (fara ca acestea sa fie constiente de acest lucru)! Merita sa cititi tot articolul pentru a va familiariza cu aceste tehnologii monstruoase!

In alta ordine de idei, la nivel federal, se urmareste instituirea unui act de identitate pentru toti cetatenii americani, numit real id, care sa fie dotat cu microcip si care sa contina informatii personale despre cetatenii americani, inclusiv date biometrice.

China:

In aceasta tara in care „drepturile omului” sunt „respectate” la maxim, big brother devine din ce in ce mai inspaimantator. Conform New York Times din 12 august 2007, peste 20.000 de camere de supraveghere video au fost instalate numai in orasul Shenzen, camere dotate cu programe de recunoastere faciala si care sa decida ce tip de comportament e „suspect”. De asemenea, cetatenii din orasul Shenzen au primit carduri de identitate dotate cu microcipuri RFID, in care sunt trecute numeroase date personale: pe langa cele tipice, nume, prenume, adresa, vor fi trecute si cartea de munca, situatia medicala, cazierul, daca persoana in cauza are sau nu copii etc. etc. De asemenea, politistii din Shenzen sunt urmariti nonstop, in timp real. Acest sistem va fi aplicat in toata China!

Si sa nu ne amagim: spre asa ceva se indreapta toata lumea! Controlul total al statului asupra cetatenilor! Welcome to Big Brother’s world – voi care intrati, lasati orice speranta!

Anunțuri

One Response to Big Brother pe mapamond.

  1. […] 13, 2009 by kifa7 Implant iminent! Am ales doar cateva exemple. As putea gasi mult mai multe, dar am timp sa caut. Oricum, sper sa […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: