A inceput campania electorala!

A inceput circul electoral pentru alegerile locale! Pomeni, mici, afise, talkshow-uri – lucrurile cu care ne-am obisnuit deja. Fireste, toti politicienii intrati in cursa se bat pentru „binele cetatenilor”! Sunt cu totii oameni dezinteresati care vor sa lupte pentru binele comunitatilor pe care vor sa le reprezinte! Pentru asta, isi sacrifica timpul, banii; fac proiecte pentru viitor etc. Sa mai continui?! Dar stiti care e culmea – sunt foarte multi care cred cele spuse de mine inainte!

Lucrurile sunt foarte simple de fapt! Campaniile electorale sunt pentru politicieni niste afaceri in care ei investesc anumite sume de bani (sume destul de mari in cazul oraselor) pe care, bineinteles, vor sa le recuperez (cu profit) dupa alegeri, in functiile in care ajung – primari sau consilieri. De multe ori, acesti candidati sunt „sponzorizati” de diversi „oameni de afaceri”; ca sa nu mai vorbim de diversele interese „de grup” sau „de partid”. Sa mai continui? Stiu ca nu spun decat banalitati, asa ca mai bine ma opresc.

Ce ar fi de facut? Sincer, sunt foarte dezamagit de procesul „electiv” din Romania. Dezamagit in sensul ca exista o diferenta ca de la cer la pamant intre ce ar trebui sa insemne o democratie liberala si caricatura de la noi. Va spun drept, eu nu intentionez sa ma duc la vot. Pur si simplu, nu are rost: toti candidatii mai importanti sunt niste hoti, nu ma feresc sa-i numesc asa, pentru ca asta sunt! Recunosc, poate intr-o comuna mica, alegerile locale inseamna realmente ceva; dar la nivelul unui oras mare… ele reprezinta doar o impartire a puterii intre hoti! Ca sa nu mai spun ca: important nu e cine voteaza, ci cine numara voturile!

Ce as recomanda oamenilor in privinta alegerilor? Sincer, nu stiu – fiecare e liber sa faca ceea ce crede de cuviinta. Daca se duc la vot, eu le-as spune oamenilor sa se fereasca pe cat posibil de candidatii care isi fac campanii electorale zgomotoase (in sensul de costisitoare). Fiindca daca vor vota acel candidat, tot ei vor avea de platit banii pe care candidatul i-a folosit in campanie. Ideal ar fi sa voteze pe cineva care nu are nici macar vreun afis stradal!

Iata un exemplu de ceea ce as numi eu un afis nesimtit!

Priviti ce „disclaimer” si-a pus domnul Cezar Preda:

Cu alte cuvinte, va castiga oricum! Cam la fel cum Videa-nu ne spunea ca „vine la Primarie”. Si a venit, intr-adevar – si vai si amar a fost de orasul Bucuresti!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: