Big Brother la Casa Poporului!

Sursa: www.ziua.net

Casa Poporului va deveni, in curand, un soi de Big Brother, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ca toti vizitatorii care vor intra in cladire vor fi monitorizati in permanenta, urmand sa fie folosite si ecusoane electronice. Potrivit lui Olteanu, „principalul punct slab in ceea ce priveste intrarea si iesirea din Palatul Parlamentului este legat de Centrul International de Conferinte”. Afirmatiile presedintelui Camerei au fost facute dupa ce un jurnalist a sustinut luni ca a petrecut o noapte in cladirea Palatului Parlamentului fara a fi observat de nimeni. Pentru a lamuri problema, Olteanu i-a convocat, marti dimineata, pe directorul SPP, Lucian Pahontu si pe secretarul general al Camerei, Titu Gheorghiof, informeaza Antena 3.

„Vom asigura in continuare vizitarea cladirii Palatului Parlamentului. In ce priveste grupurile de vizitatori, se vor folosi ecusoane electronice”, pentru ca sa putem sti cu exactitate unde se afla acestia, a spus Olteanu. „Vom folosi un sistem electronic si le vom retine buletinele pe durata vizitei”, a adaugat el, precizand ca ramanerea peste noapte a unei persoane in cea mai mare cladire a tarii este „inacceptabila”. „Regret ca a trebuit sa ma ocup eu de aceasta chestiune, este un incident inadmisibil, exista persoane, documente, intalniri care trebuie protejate in aceasta cladire”, a subliniat Olteanu. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, „principalul punct slab in ceea ce priveste intrarea si iesirea din Palatul Parlamentului este legat de Centrul International de Conferinte, chiar in ceea ce priveste participarea la aceste reuniuni”. In plus, a recunoscut el „exista carente in ceea ce priveste inregistrarea vizitatorilor”. Bogdan Olteanu a tinut totusi sa precizeze ca paza cladirii nu tine de SPP, ci de Directia de Afaceri Interne. El a declarat ca, de indata ce ancheta va lua sfarsit in acest caz, va fi prezentat un raport Biroului Permanent.

Camera Deputatilor a inceput o ancheta dupa ce Alexandru Covasa, jurnalist la Informatia de Cluj, a declarat luni ca a petrecut nestingherit o noapte intreaga in cladirea Palatului Parlamentului, fara a fi chestionat de vreo persoana.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: