Big Brother isi intinde tentaculele in Bucuresti.

Big Brother isi intinde tentaculele in Bucuresti. Sunt pe cale de a fi instalate camere video in 140 intersectii din Capitala, GPS-uri pe mijloacele de transport ale RATB si „semafoare inteligente” dotate cu antene si coordonate dintr-un centru de control. Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a cheltuit pentru acest proiect, care prevedea initial centralizarea a 100 de intersectii, peste 20 milioane de euro. Suma insa va creste, intrucat Municipalitatea a marit proiectul. (Compact). Big Brother-ul din sectorul 3 se va extinde astfel in tot orasul!

Modelul acestul centru computerizat de comanda este cel al orasului Londra, care e de departe cel mai orwellizat oras din lume! Iata insa ca noi, cot la cot cu chinezii, ne straduim sa-i egalam pe englezi la capitolul supravegherea video a cetatenilor!

Primele 100 de intersectii vor fi terminate pana in 15 mai, iar restul de 40 le vom termina in maximum 2-3 luni. Suntem in ultima faza de instalare a aparaturii in intersectii si in centrul de comanda, care functioneaza – deocamdata – intr-un sediu provizoriu gasit de noi. Ne vom incadra in limita de timp anuntata. In 15 mai ii dam drumul!„, a declarat cu mandrie Gheorghe Udriste, seful Directiei Generale de Infrastructura si Servicii Publice din PMB. Intr-adevar, Primaria nu are bani sau nu este capabila sa faca lucruri folositoare pentru cetateni (de exemplu, de vreo 5 luni de zile nu au fost in stare sa termine a doua line a tramvaiului 21 intre statiile Doamna Ghica si Colentina pod – circa 1km!); in schimb are bani sa instaleze un sistem big-brother costisitor!

Printre intersectiile orwellizate se numara, Bd. Iancu de Hunedoara si Calea Dorobantilor, Sos. Stefan cel Mare si Calea Floreasca, Bd. Mihai Bravu cu Bd. Ferdinad, Mihai Bravu cu Sos. Iancului, Calea Vacaresti cu Sos. Oltenitei, Calea 13 Septembrie si Calea Progresul, Sos. Nicolae Titulescu cu str. Doctor Felix, Bd. Magheru cu str. Tache Ionescu, Bd. Magheru cu Bd. Regina Elisabeta, Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Marasesti, Bd. Eroilor cu Carol Davila si Bd. Tudor Vladimirescu cu Calea 13 Septembrie.

Anunțuri

2 Responses to Big Brother isi intinde tentaculele in Bucuresti.

  1. […] Big Brother isi intinde tentaculele in Bucuresti […]

  2. Alina S spune:

    Daca nu spunem „exces de zel”- ca e prea frumos pt faptele astora din administratia publica – spunem „consum ostentativ” si „ignoranta fata de adevaratele probl ale oamenilor”; dincolo de faptul ca acest sistem orwellizat „miroase „a…dictatura.
    Pana acum nu am avut asa ceva in infrastructura noastra si chiar nu era nici o probl. Desi nu prea ma interesaza impresiile celor din UE despre „alinierea” nst cuminte la standardele lor, cred ca suntem tare ridicoli la faza asta in ochii lor ( luand in consideratie macar problema cu liniile de tramvai…)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: