Poliţia creditelor face dosar întregii familii!

Ca sa iei un credit bancar nu e un lucru chiar usor. Bineinteles, ma refer doar la cazul cetatenilor obisnuiti! Mai intai, solicitantul e verificat sa nu apara cumva in lista neagra a Biroului de credit din cadrul Centralei Riscurilor Bancare. Dar asta nu e totul. Dacă acesta e în regulă, se trece apoi la verificarea soţului sau a soţiei. În cazul în care se descoperă că partenerul de viaţă are ghinionul să lucreze la o companie care figurează pe lista neagră de angajatori a Centralei Riscurilor Bancare, cererea de credit este respinsă. Mai mult, solicitantul riscă să fie inclus de respectiva bancă pe lista neagră sau pe listele interne de evidenţă a cazurilor de fraudă.

Acelaşi lucru îl păţeşte şi în cazul în care codebitorul are un angajator cu probleme. “Se va solicita schimbarea codebitorului care nu este soţ sau soţie în cazul în care angajatorul acestuia figurează în Lista neagră angajatori cu comentariul «se recomandă respingerea cererii de credit»”, se menţionează într-un astfel de document.

Dacă angajatorul codebitorului apare pe lista de incidente de plată cu menţiunea “se recomandă trimiterea dosarului către echipa care tratează fraudele, pentru investigaţii”, se trimite o copie a dosarului de cerere de credit către departamentele care se ocupă de vânzări şi de verificare a creditelor ale respectivei bănci. Dosarul va rămâne în stand-by până la primirea rezoluţiei din partea departamentului de fraude. Pentru a lua un împrumut este obligatoriu în cazul unora dintre bănci ca familia, adică solicitantul plus soţul sau soţia, să aibă cel puţin un post telefonic, fie fix, aferent domiciliului, fie mobil. Se iau în considerare şi numerele de telefon mobil cu cartelă preplătită. În situaţia în care solicitantul nu declară decât telefonul mobil, reprezentanţii băncii vor verifica inexistenţa postului de telefonie fixă la serviciul de informaţii Romtelecom.
(Gandul.info)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: