In Basarabia, forumistii sunt bagati la inchisoare!

In Basarabia, oamenii sunt urmariti de procuratura pentru ceea ce scriu pe forumuri pe internet! Incredibil, dar asa e! În dimineaţa zilei de 11 iunie un grup de tineri a fost citat la Procuratura municipală pentru a oferi explicaţii referitoare la unele comentarii plasate pe diferite forumuri de pe internet. Anterior, a fost emisă o închiere judecătorească, care a dispus sechestrarea calculatoarelor de la domiciliul acestor tineri. (http://www.unimedia.md)
După cum se arată în încheierea judecătorească, percheziţia a avut scopul “descoperirii şi ridicării calculatorului, în care poate fi păstrată informaţia cu privire la crearea în Republica Moldova a unei structuri radicale, ce-şi declară drept scop lichidarea statalităţii teritoriale a statului cu ulterioara anexare a teritoriului la România, chemări de a se întruni cu scopul organizării manifestaţiilor publice cu caracter destabilizator, precum şi materiale cu caracter incitator la ură interetnică”. Pentru regimul comunist din Basarabia, orice chemare la unirea cu România înseamnă “incitare la ură interetnică”!

Portalul “unimedia.md”, care era menţionat de procuratură ca unul din locurile în care se face propagandă anticonstituţională pe internet, pretinde că nu a oferit procuraturii date despre IP-urile participanţilor la discuţii, dar recunoaşte că au existat asemenea solicitări. Mai multe detalii puteti citi aici.

Nu e de gluma! O sa inceapa si in Romania cu chestii de genul asta! Legi in acest sens exista: legea impotriva discriminarii, legea impotriva negarii „holocaustului” etc. Pe plan mondial, tot mai multi bloggeri sunt arestati pentru ceea ce scriu! In Romania, toate comunicatiile pe internet sunt monitorizate nonstop de catre SRI. In mod oficial! Deja, in Romania sunt arestati cei care descarca „ilegal” muzica pe internet – stiu, sute de mii de internauti fac asta; deocamdata doar cativa au fost arestati. Dar pericolul este real! Si „pirateria pe internet” poate fi usor folosit ca pretext pentru a lovi in persoane incomode!

BIG BROTHER IS WATCHING YOU!!!

Anunțuri

2 Responses to In Basarabia, forumistii sunt bagati la inchisoare!

  1. […] ca ar “incita la ura nationala si rasiala”! Recent, exact cu acelasi argument, cativa tineri din Basarabia au fost trimiti in judecata, pentru niste mesaje postate pe forumuri pe […]

  2. […] pretextul ca ar “incita la ura nationala si rasiala”! Recent, exact cu acelasi argument, cativa tineri din Basarabia au fost trimiti in judecata, pentru niste mesaje postate pe forumuri pe […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: