Un simbol „fascist, rasist si xenofob” in centrul Bucurestiului!

Scriam cu ceva vreme in urma despre un tanar din Buzau care a fost arestat si pus sub acuzare pentru „raspandirea de simboluri fasciste, rasiste si xenofobe„. Mai precis, tanarul respectiv a fost prins de jandarmi in timp ce lipea niste afise pe care erau desenate niste cruci celtice si mesajul „Fii nationalist„. Conform comunicatului oficial al jandarmerie, pe care il puteti citi integral aici, crucea celtica „face parte din categoria simbolurilor folosite de catre membrii sau simpatizantii organizatiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob de pe mapamond„. Prin urmare, tanarului i-a fost intocmite actele premergatoare pentru „savarsirea infractiunii de confectionare si deţinere în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste şi xenofobe” conform prevederilor “O.U.G. nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist ori xenofob” iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău pentru continuarea cercetarilor.

Cu toate acestea, in Piata Romana din Bucuresti, exista.. ati ghicit.. o cruce celtica (vezi mai sus)!!! Adica, conform Jandarmeriei Romane, un simbol „fascist, rasist si xenofob”!!! Desi in zona sunt mai multe camere de supraveghere video si, pentru numele lui Dumnezeu, este centrul orasului Bucuresti, se pare ca nimeni nu s-a sesizat ca exista un simbol fascist, rasist si xenofob”! Am initiat si o petitie pe aceasta tema!

Scrisoare deschisa catre Jandarmeria Romana:

Buna ziua,

As dori sa va sesizez asupra urmatorului aspect. Conform unui comunicat oficial al Inspectoratului judetean de jandarmi Buzau, nr.43/2008, referitor la cazul tanarului Marius T. din Buzau, arestat in noaptea de 21/22 iulie anul curent, crucea celtica reprezinta un simbol „fascist, rasist si xenofob”, iar, potrivit O.U.G. 31/2002, confectionarea si detinerea in vederea raspindirii a acestor simboluri este o fapta de ordin penal.

Cu toate acestea, in centrul orasului Bucuresti, mai precis, in intersectia din Piata Romana, este ridicata o troita in care, crucea din mijloc, este o cruce celtica! Dat fiind faptul ca acest simbol este „fascist, rasist si xenofob”, va rog sa cercetati acest caz si sa-i trageti la raspundere pe cei care au instalat respectiva cruce!
Va multumesc,
Cu stima,”

Anunțuri

One Response to Un simbol „fascist, rasist si xenofob” in centrul Bucurestiului!

  1. bashar spune:

    jandarmii buzoieni au procedat corect. Asteptam replica autoritatilor din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: