Peste 4 ani vom avea vot electronic!

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, joi, la Mamaia, că votul electronic ar putea fi introdus în România la următoarele alegeri parlamentare. „Introducerea noilor tehnologii în procesul electoral este de actualitate, nu mai este o chestiune de viitor îndepărtat. Ar trebui să ne armonizăm cu toţii sistemele electorale în aşa fel încât votul electronic, votul de la distanţă să devină o realitate. Probabil că la următoarele alegeri vom putea să introducem acest sistem de vot şi să folosim noile tehnologii„, a declarat Cristian David.
El a precizat că pentru introducerea acestui sistem este necesară o formulă de identificare electronică a electorului, ceea ce presupune ca în România să apară carduri de identitate electronică sau altă formulă de identificare (nota: acestea vor fi introduse din 2009). Ministrul Internelor a mai spus că, în prima fază, votul electronic ar putea fi introdus pentru românii din afara graniţelor. „Cred că la următoarele alegeri vom putea introduce votul electronic pentru românii din străinătate. În România e greu de imaginat că vom putea introduce cu atâta rapiditate sistemul electronic de vot„, a explicat ministrul David.

Ce inseamna vot electronic?! Inseamna ca nu va exista absolut nici un control asupra numaratorii voturilor! Zero! De asemenea, votul nu va mai fi secret, ca pana acum – asa cum e stipulat in Constitutie. Daca pana acum, masina de furat voturi trebuia sa faca oarece efort („turism electoral”, anularea unui numar mare de voturi) in viitor, procesul de „vot”, va fi o simpla cutie neagra. Sunt absolut convins ca rezultatele unui astfel de „vot” vor fi stabilite dinainte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: