In Romania, bancile sunt mai presus de Dumnezeu!

Incredibil! Pe zi ce trece, in Romania, se intampla cate ceva strigator la cer! Bancherii romani, ingrijorati de faptul ca oamenii – asa ametiti cum sunt – si-ar putea da seama ca sistemul financiar din Romania nu e rupt de realitatile internationale, iar criza financiara mondiala ne va lovi si pe noi, au cerut Parlamentului o lege prin care sa fie pedepsita cu inchisoarea orice persoana care ar indrazni sa spuna altceva in afara de laude, despre vreo banca!

Bancherii romani cer sancţiuni penale pentru cei care „denigrează” institutiile de credit. “Banca Naţională este întrutotul de acord ca este nevoie de un asemenea demers, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este de acord să bage în Codul Penal o prevedere care să incrimineze fapta de denigrare a unei instituţii de credit”, a declarat Radu Gheţea, preşedintele ARB.

Incredibil! Despre Dumnezeu, in Romania, poti sa spui orice – ca doar e libertate de exprimare – dar daca spui ceva rau despre o banca, risti sa ajungi la puscarie! Bancile sunt institutii sacrosante in Romania!!! Prin lege, nu vei mai putea spune ca bancile: jupoaie clientii, practica tot felul de comisioane mascate, schimba arbitrar dobanzile pe care le pretind de la cei care se crediteaza, comit tot felul de alte abuzuri etc.

In acelasi timp, nimeni nu se va putea pronunta in legatura cu soliditatea sistemului financiar romanesc! Cat timp o asemenea lege nu a fost votata, eu imi permit sa spun ca nu am increde in bancile romanesti si nu cred, in ciuda asigurarilor vehemente date de Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca actuala criza financiara globala nu va afecta si Romania. Cand banci si institutii financiare de prestigiu au dat faliment, e greu de crezut ca bancile din Romania nu vor avea probleme! Mai ales ca, bancile cele mai importante au fost privatizate. Nu am incredere nici in plafonul „garantat” de catre Guvernul Romaniei, pentru depozitele de sub 50000 euro. Pentru cei care cred tot ce se spune la televizor, le spun doar atat: Dormiti linistiti, „FNI” are grija de banii dumneavoastra!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: