19 ani de la lovitura de stat din decembrie!

Au trecut 19 ani de la lovitura de stat din decembrie 1989. Au murit atunci peste o mie de oameni nevinovati si alte cateva mii au fost raniti, pentru ca o clica de activisti de mana a doua sa se cocoate la putere! Unul dintre cele mai sinistre personaje care a ajuns in acele zile la putere a fost Ion Iliescu! Nu intamplator, cei mai multi oameni (peste 80%) au murit dupa caderea regimului Ceausescu. Nu imi propun insa sa comentez acele evenimente tragice.

Cu ocazia a 19 ani de la „revolutia” din 1989 au avut loc manifestari in toata tara. Cu tupeul care-l caracterizeaza, la aceste manifestari a venit si fostul presedinte Ion Iliescu, unul dintre cei mai vinovati de mortii de atunci si de „democratia originala” instaurata in Romania! Duminică Ion Iliescu a fost huiduit, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, de un grup de revoluţionari, care au aruncat către el cu monede.

Azi, un bătran de 78 de ani, fost detinut politic, s-a apropiat de Ion Iliescu, si l-a înjurat. A fost reţinut imediat de catre jandarmi şi amendat cu două milioane de lei pentru „tulburarea liniştii publice” (i.e. exprimarea publica a unor opinii neconvenabile celor de la putere). Bătrânul a spus că nu mai are nimic de pierdut şi-l face vinovat pe Ion Iliescu pentru moartea în Revoluţie a celor doi copii ai săi! Si are dreptate! Nu sustin gesturile violente, dar imi inclin capul in fata acestui batran de 78 de ani care are mult mai multa demnitate decat toti tinerii din Romania la un loc!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: