Vox populi: Reactii fata de orwellizarea scolilor.

Am initiat o petitie impotriva transformarii scolilor in puscarii. In petitia respectiva, am denuntat instalarea masiva de aparatura de supraveghere audio-video (inclusiv in salile de clasa!!!); incojurarea scolilor cu garduri de 5 metri inaltime; militarizarea scolilor (bodyguarzi, comunitari, politisti si jandarmi care sa-i „pazeasca” pe elevi); si bomboana de pe coliva: sechestrarea elevilor in scoli pe perioada programului de curs (elevii nu mai au voie sa iasa din incinta scolii!!). Spre placuta mea surprindere, am primit mai multe raspunsuri la aceasta petitie, din care selectez cateva:

Beko: Sunt de acord..si cum nu era de ajuns ca suntem sechestrati in scoli ne mai obliga sa purtam si uniforme.care sunt pur si simplu dezgustatoare si dintr-un material prost.

Vasile: Intra-devar in scoala democratica nu se prea mai face invatamint. Se fac orice altceva dar nu invatamint. Absentele de la ore trebuie taxate, profesorii sa se lase de cersit salarii paguboase, elevii sa se ocupe cu invatatul serios , sa se opreasca orgiile pe care le fac unii elevi si unii profesori . Sa se redea invatamintului arena numita SCOALA , cea mai frumoasa etapa din viata omului modern.

Moldovan Daniel: Retrageti aceasta lege, este o metoda suntila de a introduce comunismul, de fapt toate legile adoptate in ultima vreme sunt o modalitate de a reintroduce treptat comunismul! Incetati sa mai violati libertatea oamenilor, de ce scolile noastre trebuie sa arate ca niste inchisori? De ce sa fim tratati ca niste infractori? ce o sa urmeze, sa le dati voie profesorilor sa ne aplica si pedepse fizice? ati fi in stare si de asa ceva!

ion valentin: nu sint de acord cu aceasta monitorizare gen big brother.

rugina gabriel alexandru: chiar nu imi vine sa cred…..deci nu ne lasa cu telefoane si camere la scoala deoarece e interzis sa facem poze in incinta scolara, dar ei pun camere …..mda….scoala mea sta sa cada toata si ei tocmai au cumparat 70!!!! 70 nu 7 ..70 de camere:))))….si tencuiala de pe pereti cade!!!!!!!! in afara scolii e pusa banda ca sa nu te aproprii de perete sa nu mori drq daka iti cade scoala in cap…dar ei pun camere de sute de milioane!!!!! da astia is normali pt numele lu dzo??!!!!!!!!

Iovu Lucian: Jos comunismul in scoli !!!!

Daramus Alexandra: asta deja nu mai e scoala..e inchisoare park suntem vechea Germanie cu Hitler in frunte

Geo: Asta e cea mai mare tampenie. Degeaba faceti voi liceele puscarii cand la sfarsitul orelor, dupa iesirea din perimetru scolii se pot intampla nenumarate tragedii. Sunteti penibili.

makay: nu vreau ca scoala sa devina o puscarie in care [elevii] vor sta 6-7 ore si sa nu iasa nici din curtea scolii

comy: cea mai aberanta decizie.mai ales daca intarzii nu mai intrii in scoala?:O

Moldovan Florin: Ba comunistilor terminati cu prostiile astea !!! Nu avem voie la intimitate ??

Viorel: Nu sunt de acord cu transformarea scolilor in puscarii pentru elevi

Florin Tincau: Politia trebuie sa isi faca datoria nu sa avem politisti in scoli. Ce urmeaza ? Politist in scara blocului, in magazin, in casa. Pe vremuri erau doi sectoristi si era ok. Politia si justitia nu ii baga la canal pe infractori. Nu avem nevoie de politisti in scoli, avem nevoie de curatenie in societate.

Smarandita Popescu: TOTI guvernantii au adus invatamantul in derizoriu, apoi au hiperbolizat orice cearta sau ciufuleala intre copii, care existau dintotdeauna, iar acum ne intoarcem la statul politienesc. Asa cum americanii au inventat terorismul pentru a poza in antiteroristi, la noi se inventeaza cele mai aiuritoare scenarii pentru a mai deturna bani de la un buget si asa sarac. Pentru toate aberatiile sunt bani in Romania, doar pentru o viata decenta, nu.

Emilian: Sunt atat de multe lucruri bune pe care le-am putea face in scoli, pentru a imbunatati sistemul de invatamant. Cum ar fi deschiderea scolii catre mediul exterior, dealtfel si cel in care vor urma sa evolueze cei care acum sunt elevi. Lucruri logice, dar nu, noi facem intotdeauna pe dos. Urmeaza probabil introducerea pedepsei cu moartea in scoli, la un nivel tacit, bineinteles!

Delia: In liceul in care invat inca nu sunt instalate camere video in clase dar pe holuri..orice miscare este inregistrata, DOAR TRAIM IN ROMANIA SI ORICE ESTE POSIBIL!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: