Legea 298 pe intelesul tuturor.

Nu e un secret pentru nimeni ca telefoanele erau ascultate si inainte de punerea in aplicare a odioasei legi 298/2008 care obligă agenţiile de telecomunicaţii precum şi furnizorii de internet să contabilizeze şi să stocheze toate informaţiile private despre cetateni. Atunci, care-i diferenta? Una simpla, dar fundamentala:

Dacă pînă acum, informaţiile “operative” stocate de securitate doar contribuiau la urmărirea suspectului, ele neputînd fi folosite în proces, deoarece legea interzice violarea intimităţii cetăţeanului, acum orice sms şi orice discuţie pe messenger va putea fi probă într-un eventual proces. Dacă statul român a recurs la o lege ca aceasta, prin care întreaga viaţă a cetăţeanului se transformă într-o permanentă colectare de probe împotriva lui însuşi, înseamnă că trebuie să ne aşteptăm într-un viitor poate nu chiar atît de îndepărtat la un nou val de arestări. (Savatie Bastavoi)

Nu credeti ca e asa de grav? Pai exact asta spune in lege (art 16). “Legea dispune ca toate informaţiile înregistrate în această perioadă să fie puse la dispoziţia procurorilor, în urma unei cereri aprobate de preşedintele instanţei de judecată căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în prima instanţă, daca informatiile indica pregatirea unei infractiuni grave”. Care informatii, desigur, cum ar putea fi culese daca nu prin interceptarea si inregistrarea comunicatiilor private?!

Mai e un aspect care trebuie mentionat. Nimeni nu poate garanta ca datele culese nu vor fi modificate! In lege nu se specifica nicaieri ca datele culese trebuie codificate cu o semnatura electronica (desi nici aceasta n-ar fi infailibila) pentru a evita modificarea lor. Cum ar fi de exemplu sa te trezesti dat in judecata pentru niste cuvinte pe care nici macar nu le-ai rostit la telefon?! Traim in Romania, si, din pacate, orice abuz e posibil!

Si inca ceva. Cine credeti ca va plati pentru instalarea acestor sisteme de urmarire si inregistrare? Bineinteles, tot victimele! Oamenii de rand! http://bataiosu.wordpress.com/2009/01/27/suntem-controlati-si-supravegheati-pe-banii-nostri/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: