Un avocat curajos a dat in judecata Guvernul pentru suspendarea pasapoartelor biometrice.

Felicităm iniţiativa avocatului Mihai Rapcea şi a grupului său (Coalitia Împotriva Statului Politienesc) de a da in judecata Guvernul Romaniei pentru suspendarea pasapoartelor biometrice. Datele despre acest proces le gasiti pe adresa: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMTg1NDMz.

Este foarte important sa participati si voi la aceasta actiune si chiar sa ii indemnati si pe alti oameni sa o faca! Cum puteti participa, va intrebati? Intr-un mod – dupa parerea mea – mult mai eficient decat semnand o petitie on-line. Anume, depunand fiecare o cerere in dosarul deschis de domnul Mihai Rapcea, prin care aratati ca sunteti de acord cu solicitarea in cauza, cerand suspendarea hotararii privind introducerea cipurilor in pasapoarte. Daca la dosar se vor aduna pana la termenul de judecata cateva mii de astfel de cereri, impactul asupra judecatorului va fi important.

Modelul de cerere este urmatorul (dar, fireste, puteti sa il modificati):

Avocat Mihai Rapcea (rapcea@gmail.com)”

MODELUL CERERII este acesta:

„Curtea de Apel Bucureşti

Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal

Completul 5 fond

Dosar nr. 543/2/2009

Termen: 11.02.2009

DOMNULE PREŞEDINTE

Subsemnatul/a ………………………….., cu domiciliul în ……………., str. ………………. nr. ………, bloc ….., etaj …., apart. …., Sector/Judeţ …..…, formulez potrivit art. 49 şi următoarele Cod Procedură Civilă, prezenta

CERERE DE INTERVENŢIE ÎN INTERES PROPRIU

În dosarul nr. 543/2/2009 al Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII- a Contencios Administrativ şi Fiscal, având ca petenţi Cabinet Individual de Avocatură Rapcea Mihai şi Asociaţia Adevăr şi Dreptate, iar ca pârât GUVERNUL ROMÂNIEI, în cauza având ca obiect cererea de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006 privind stabilirea datei de la care se pun în circulaţie paşapoartele electronice, precum şi a formei şi conţinutului acestora, precum şi a punctului privind „Dezvoltarea cooperării interinstituţionale pe teritoriul naţional prin: … integrarea datelor biometrice în documentele de călătorie, în scopul creşterii gradului de securitate al acestora;” din CAPITOLUL 24 – Ordine publică şi siguranţa cetăţeanului al Programului de guvernare 2009 2012 din 22/12/2008 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 869 din 22/12/2008.

Solicit admiterea în principiu a cererii de intervenţie în interes propriu şi introducerea mea în această cauză.

Pe fondul cauzei, solicit admiterea cerereii de suspendare a dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 15/12/2008 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2006.

MOTIVELE CERERII:

ÎN FAPT: subsemnatul justific un interes propriu şi nemijlocit în prezenta cauză prin faptul că sunt cetăţean român, beneficiar al drepturilor constituţionale privitoare la viaţa intimă şi privată a persoanei, precum şi cele referitoare la libertatea de gândire, conştiinţă şi religie, consfinţite prin prevederile art. 20, 26 şi 29 din Constituţia României.

Interesul meu vădit în această pricină este motivat de faptul că actele administrative a căror suspendare a punerii în aplicare se cere, îşi produc efecte şi asupra mea, ca cetăţean român, violându-mi în mod grav drepturile fundamentale constituţionale.

Prin obligarea noastră, a tuturor cetăţenilor români, de a accepta paşapoarte ce conţin cipuri cu date biometrice, ni se răpeşte dreptul la viaţă privată. De asemenea, consider ca prin amprentarea mea, mi se incalca dreptul la prezumtia de nevinovatie.

ÎN DREPT îmi întemeiez cererea pe disp. art. 49 şi următoarele Cod Procedură Civilă.

Solicit judecarea in lipsa mea a cererii de interventie.

Intervenient

………………………..

____________________ Data:

DOMNULUI PREŞEDINTE AL CURŢII DE APEL BUCUREŞTI

SECŢIA a VIII-a CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL”

PS: Cererea completata cu toate datele, inclusiv semnatura, trebuie trimisa fie prin posta, avand ca destinatar: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal cu sediul in Splaiul Independentei nr. 5, sector 4 Bucureşti. Sau pe fax, la nr. de fax: 021/319.51.76.
Deasemenea exista si o invitatie la miting in ziua procesului …Detalii gasiti pe Blogul iesirea Din Matrix http://fymaaa.blogspot.com/2009/01/atenie-miting-de-protest.html

Anunțuri

15 Responses to Un avocat curajos a dat in judecata Guvernul pentru suspendarea pasapoartelor biometrice.

 1. […] Romania totalitara: Un avocat curajos a dat in judecata Guvernul pentru suspendarea pasapoartelor biometrice […]

 2. diaspora spune:

  Numai cetatenii romani pot completa formularul de mai sus?

 3. emil spune:

  Si cum ramane cu permisele de conducere, care au si ele cip. Si daca de pasapoarte ne putem lipsi (unii dintre noi), de permise mai greu.
  Haideti sa includem in discutie si permisele de conducere care deja s-au pus in circulatie , fara macar ca viitorii posesori sa fi fost anuntati in prealabil, si chiar inaintea pasapoartelor (noiembrie-decembrie 2008).

 4. Lupu Ionela spune:

  Buna ziua,

  Ma numesc Lupu Ionela si am o intrebare am vazut mai sunt ca aceste cereri sunt pentru impunerea cipurilor biometrice pe pasapoarte si SUNT IN TOITALITATE DE ACORD CU DVS, dar nu se ia in calcul si permisele de conduce si buletine pentru ca am inteles ca si pe aceste documente se va pune cipuri, nu ar trebuie sa facem si pentru aceste documente cereri……. nu stiu eu va intreb pe dvs. Cererile pot fi trimise pe e-mail la dvs sau trebuie trimise prin posta sau trebuie ssemnate .

  Multumim lui Dumnezeu ca a mai trimis si oameni curajosi care vorbesc fara teama de acest fapt . Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce vreti sa faceti in numele Lui.

 5. epimeteu spune:

  Sigur, toata discutia legata de pasapoarte e la fel de valabila si in cazul altor acte de identitate, cum ar fi permisele de conducere si buletinele.

  Referitor la subiectul acestui articol, cererile trebuie trimise pe adresa Curtii de apel Bucuresti. Puteti sa-i scrieti domnului Mihai Rapcea (rapcea@gmail.com) pentru mai multe detalii. Eu nu am facut decat sa popularizez acest mesaj pe blogul meu.

 6. alexandra spune:

  unde trebuie sa trimitem cererile completate? se pot completa cumva online?multumesc si Doamne ajuta!

 7. epimeteu spune:

  Am adaugat un PS la acest articol: Cererea completata cu toate datele, inclusiv semnatura, trebuie trimisa fie prin posta, avand ca destinatar: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal cu sediul in Splaiul Independentei nr. 5, sector 4 Bucureşti. Sau pe fax, la nr. de fax: 021/319.51.76.

 8. babi spune:

  Ar fi o idee foarte buna sa se poata completa formularul on-line.Daca intr-adevar doriti sa existe cat mai multi semnatari,e unica modalitate!Din comoditate,am convingerea ca foarte multe persoane vor renuntasi,imi pare rau sa o spun,ma numar si eu printre acestia…Deci,pentru numele lui DUMNZEU,faceti cumva sa nu se piarda aceste cereri!Foarte multi dintre noi(si eu),suntem incepatori in ale pc-ului,cat despre chestiunile juridice…MACAR DACA ACEASTA CERERE s-ar putea tipari,dar observ ca nu exista aceasta posibilitate…HELP!!!NU NE LASATI… ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

 9. epimeteu spune:

  Nu se pot trimite documente online la tribunal.

 10. impreuna ne construim viitorul spune:

  sunt singur intr-o lume plina de aberatii. suntem condusi de niste oameni fara scrupule. am devenit sclavi intr-o lume care se considera a fi ‘LIBERA’,si totusi nu facem nimic!!!
  cei cu putere financiara taie si spanzura, fura si subjuga, sug literalmente seva tarii care practic ar trebui sa ni se cuvina noua tuturor.
  SUNTEM CAPABILI SA NE CONDUCEM SINGURI!!!!! suntem capabili sa ne ridicam si sa ne construim impreuna viitorul, viitorul nostru si cel al copiilor nostri.
  un singur individ nu poate face nimic oricat de moral si corect ar gandi. a venit timpul sa ne unim intr-un ultim efort colectiv de a deveni in sfarsit liberi.
  uitati-va la cei din jurul vostru, incercati sa-i observati!!! sunt liberi? sunt impliniti?
  cand au fost ultima oara parintii,bunici vostri intr-o excursie?cati dintre parintii vostri muncesc din greu pe un salariu ridicol pentru a va asigura voua un trai decent?
  ROMANIA DESTEAPTA-TE, E TIMPUL SA ACTIONAM,SINGURA SOLUTIE AR FI UNIREA EFORTURILOR NOASTRE FINANCIARE IN INCERCAREA DE A NE CONSTRUI UN VIITOR.SUNTEM 21.5 MILIOANE DE CETATENI. CHIAR NU PUTEM SCHIMBA NIMIC? suntem chiar asa de ignoranti?
  faceti un exercitiu de gandire:
  ce poti face face in ziua de azi cu 1 euro? poti sa-ti construiesti viitorul? multi ar spune ca e imposibil. DAR CE POTI FACE CU 21.5 milioane de euro EURO? POTI SCHIMBA CEVA? eu zic ca da.
  IMPREUNA NE CONSTRUIM VIITORUL
  email: autoguvernare_economica@yahoo.com

 11. MARIA spune:

  sa se precizeze in cerere despre toATE DOCUMENTELE

 12. impreuna construim viitorul spune:

  http://visul-schimbarii.blogspot.com
  daca priviti cu atentie documentarele care circula pe internet, ve-ti realiza ca traim intr-o lume a manipularii colective. suntem condusi de o gasca de corporatii ce ne influenteaza politic si economic rapindu-ne drepturile si idealurile, inrobindu-ne!! ceea ce este ingrijorator este faptul ca totul se intampla cu acordul nostru.
  Romania este o tara asasinata economic !!!
  http://visul-schimbarii.blogspot.com
  autoguvernare_economica@yahoo.com

 13. Bruce Lee spune:

  Traim vremurile cand un avocat trebuie sa fie „curajos” pentru a ne fi respectate Drepturile Constitutionale .
  Usor usor ne indreptam din nou spre o noua dictatura . Ceea ce avem in plus fata de cea veche – o mare lipsa de cultura , o inversare a scarii valorilor , o abrutizare prin munca – ca sa-ti indeplinesti norma sa stai 10-12-14 ore . Toate conditiile sunt indeplinite pt o spalare de creier a unei natiuni .

  Parerea mea e ca nu o sa ne fie „implementata” aceasta metoda de urmarire . Spun asta stiind reactia pe care o au Romanii la aparitia unei noi legi – prima idee este : Cum sa o ocolesti , sa o eludezi .

 14. […] – Curtea de Apel Bucuresti: dosar 543/2/9 – Citeva chestii privind pasapoartele biometrice – Un avocat curajos a dat in judecata Guvernul pentru suspendarea pasapoartelor biometrice. – Poziţia Sinodului Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în privinţa […]

 15. Andreea spune:

  Salut!
  Am o intrebare: s-a rezolvat ceva cu aceasta initiativa? Eu abia acum am gasit acest blog si vroiam sa stiu daca a trecut data procesului sau inca mai este timp pentru semnat.
  Trebuie sa mentionez insa ca astfel de actiuni curajoase nu vor avea bataie lunga daca nu vor fi facute cunoscute unor mase mari de oameni. Se poate face asta prin afise, mesaje pe messenger (la cate prostii se vehiculeaza pe mess si nimeni nu „se supara”..) spus din gura in gura.
  Si eu am devenit foarte vigilenta vis-avis de toate aceste schimbari extrem de subite si de suspecte pentru care singurul motiv este siguranta mondiala… insa recunosc ca imi este si frica de represalii. Daca am fi insa foarte multi atunci probabil va avea si efect si am impulsiona si pe altii sa ia atitudine.

  Multumesc,Andreea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: