Actele biometrice, cipurile si biserica.

I-am auzit pe multi spunand zilele astea: ce treaba au popii astia cu pasapoartele biometrice? De multe ori, intr-un limbaj insultator. Cumva, sinodul B.O.R. a dat dreptate celor care puneau aceasta intrebare, afirmand practic ca nu e treaba bisericii sau a preotilor sa condamne aceste documente. As vrea sa-mi spun si eu parerea mea de ‘simplu cetatean’ despre acest subiect, despre care am mai scris dealtfel in acest blog.

Preotii, ca orice alti oameni din aceasta tara, au tot dreptul sa se exprime asupra unei chestiuni care ii priveste direct. Actele biometrice (deocamdata pasapoartele si permisele de conducere; din 2011, cartile de identitate) reprezinta, fara indoiala, o limitare a drepturilor cetatenesti si un mare pas spre instituirea unui stat in care cetatenii sunt supravegheati total! Pretentia ca prin asemenea acte biometrice se va „lupta impotriva criminalitatii si a terorismului” este falsa si, in acelasi timp, reprezinta o jignire la adresa tuturor cetatenilor romani! Asa cum spunea I.P.S. Bartolomeu Anania, „poporul roman nu este o banda de infractori„! Din pacate insa, suntem condusi de o banda de infractori!!

De ce au fost introduse asemenea acte biometrice? Pai, evident, a fost o „porunca de la UE„; de fapt, o porunca din partea ‘elitei’ care guverneaza aceasta planeta, si care doreste sa instituie un regim totalitar la nivel global! Pentru politicienii romani, fireste, actele biometrice reprezinta si o afacere banoasa. S-au investit zeci de milioane de euro pentru aparatura necesara. Si cand e vorba de bani cheltuiti de la buget… stim cum merg lucrurile in Romania.

Dar, sigur, pe langa aspectul social al problemei, mai exista si aspectul religios. Nu am pregatirea necesara sa discut pe aceasta tema, dar cateva lucruri as vrea sa le punctez, din argumentele folosite de cei care resping aceste acte din motive religioase. E un fapt bine cunoscut ca pe toate codurile de bare e prezent numarul „666”. (In paranteza fie spus, 666 are proprietati aritmetice destul de interesante: de exemplu, 1 + 2+ … + 36 = 666.) Asta le cam da un pic de gandit celor care au citit Apocalipsa. Dar sa revenim la microcip si biometrie.

Biometria, care poate insemna: amprentarea degetelor, a trasaturilor fetei, a retinei, a vocii etc. reprezinta un mod de a reduce fiinta umana la un sir de biti. Acest lucru e vazut ca o devalorizare a omului si, in mod evident, un atentat grav la intimitate! O alta problema cu actele biometrice cu microcip e aceea ca asemenea acte reprezinta doar un pas intermediar – si sunt de acord cu acest lucru! – catre implantarea oamenilor cu microcip (rfid). Ori, aceasta implantare, poate fi identificata cu pecetluirea cu semnul fiarei din Apocalipsa!

16. Şi ea (Fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Incât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa, cap. 13)

De fapt, in varianta greaca originala a textului, cuvantul „semn” e „χάραγμα”, care inseamna un semn „imprimat” sau „gravat” si poate fi interpretat in sens modern ca implant! Cam mult pentru o coincidenta, ar spune unii! De asemenea, cipurile implantate la ora actuala sunt implantate in palma si, uneori, in brat. De asemenea, s-au facut multe experimente cu implantarea cipurilor in cutia craniana. Acestea din urma ar putea interactiona direct cu creierul. Asta ar fi „semnul de pe frunte”!

Anexa: Exista doua tipuri de microcipuri RFID, cele „pasive” si cele „active”. Microcipurile pasive pot fi citite de la distanta mica (pana in 5-10 metri, maxim), ele fiind activate de catre un aparat de citire care trimite unde radio ce activeaza bateria microcipului. Microcipurile „active” insa pot trimite „singure” informatii, asemenea unui telefon celular. Nu e greu sa ne imaginam ce va insemna implantarea oamenilor cu asemenea dispozitive (bateria microcipurilor se poate alimenta din caldura corpului): practic, se va stii in timp real exact pozitia in care esti! Stiu, unii imi vor spune ca acelasi lucru – chiar mai bine – poate fi realizat prin telefonul mobil. De ce s-ar mai complica ei cu un microcip implantat?

Pentru ca e vorba de controlul total! Un telefon, la o adica, il poti arunca, insa un cip implantat deja te leaga! In plus, se doreste renuntarea totala la banii lichizi – cum adica tu, cetatean, sa cumperi ce vrei si noi nici macar sa nu stim! Cand toti banii vor fi doar pe „cip”, se vor putea impune foarte usor ratii la alimente, bautura sau orice alte produse (pentru a-ti proteja sanatatea si mediul)! Practic, se va stii absolut totul despre tine. Bineinteles, va exista o „elita” care se va situa deasupra acestui control. Deja, in Romania, de acte biometrice sunt scutiti o serie de oameni: parlamentarii, membrii guvernului, membrii serviciilor secrete etc. (Sursa: Emisiune B1, 1:17:40 -)

Anunțuri

5 Responses to Actele biometrice, cipurile si biserica.

 1. arion spune:

  admin/romanii is usor de dus,o sa vezi cati or sa’si ia acte bio de la pas.pana la buletine,si daca spun stapanii majoritatea isi pun si implant.si sti de ce?”capu’ plecat sabia nu’l taie”.in istoria noastra toti aia”neplecati”au sfarsit’o rau.asa ca in vremurile astea da’o naibii de mantuire,burta sa fie plina,si toate”avantajele civilizatiei”.

 2. arion spune:

  @fecioara maria,daca mai intri pe blogul asta o sa te bufneascâ sangele pe nas si pe gurâ…tu lupoaico…:)).

 3. epimeteu spune:

  @arion. Nu-mi pierd vremea cu toti tampitii. Asa zisa „fecioara maria” nici macar nu e o fata, ci un cretin care si-a ales nick de fata. Il cunosc pe respectivul; a mai postat aici cu alt nume.

 4. arion spune:

  admin o fi transsexual ca am mai vazut nick-ul asta pe niste situri atee si parea femeie asa dupa scris:))))…scuze.

 5. epimeteu spune:

  n-ai pt. ce 🙂 oricum nu-mi pierd vremea cu asemenea oameni, indiferent ce sex sau ce orientare sexuala ar avea si indiferent de (lipsa de) religie. nu ma deranjeaza sa fiu criticat, daca mi se aduc argumente logice. dar nu accept injuraturile si atacurile la persoana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: